Se alla

Christer ny politisk sekreterare med ansvar för valrörelsen

Måndag 14 mars 2022

(Foto: Lars OA Hedlund)

Christer Johansson, 48, boende i Västra Ursvik, är Liberalerna Sundbybergs nyanställde politiske sekreterare som från och med den 10 mars och fram till och med 30 september jobbar heltid med våra lokala kampanjaktiviteter. Christer jobbar sida vid sida med vår ordinarie politiske sekreterare David Nyström.

Vem är du?

– Jag är en norrlänning från Örnsköldsvik som är bosatt i Stockholm i över 20 år, sedan 2016 i Sundbyberg. Under mitt yrkesverksamma liv har jag främst arbetat som säljare.

– Som person är jag en lagspelare som gillar att samarbeta. Privat är jag mycket intresserad av sport som fotboll, hockey och friidrott samt kultur. Schack är också en viktig del av mitt liv, som även är bra att använda sig av i det politiska spelet eftersom en av de viktigaste ingredienserna i såväl schack som politik är konsekvensanalys.

När kommer Sundbybergsliberaler vanligtvis att träffa dig?

– Man kommer att stöta på mig främst i valkampanjsammanhang. Eller privat på någon av restaurangerna i Sundbyberg som jag besöker då och då. Är det kulturevent eller sportevent i Sundbyberg så försöker jag att hinna med det också. Jag är även ledamot i social- och arbetsmarknadsnämnden och ersättare i kultur- och fritidsnämnden.

Varför är liberalismen så viktig att kämpa för?

– Just nu är det verkligen hög tid att lyfta fram fördelarna med Nato och att utveckla den fossilfria kärnkraften och inte avveckla. Lokalt vill jag utveckla och förbättra Ursviks Infrastruktur, då Ursvik är den del av Sundbyberg där flest flyttar in och vi har ett ansvar att se till att de stannar kvar.