Kära medlemmar i Liberalerna Sundbyberg,

Jag vill börja med att återigen tacka för det förtroende som givits mig vid årsmötet i slutet av januari då jag valdes till föreningsordförande. Jag vill också tacka styrelsen och gruppledningen för gott samarbete under våren.

Föreningen har under våren genomfört tre medlemsträffar, varav två med möjlighet till digitalt deltagande, och två kampanjtillfällen. Detta på grund av partiorganisationens rekommendationer för möten när corona härjade som värst. Styrelsen har träffats vid fyra tillfällen, också med möjlighet till digital medverkan. För att kunna stärka föreningens närvaro i sociala medier har Susan El Hark anställts som politisk sekreterare på deltid. Det innebär att vi får tillgång till spetskompetens på området och att David Nyström har möjlighet att ytterligare stötta Liberalernas kommunalråd och förtroendevalda. Susan har tidigare arbetat med föreningen under EU-valrörelsen och gjorde då ett mycket uppskattat arbete. Hon har också bidragit med tekniskt kunnande vilket varit nödvändigt för att kunna erbjuda deltagande på distans vid månadsmöten.

Coronavirusets framfart har inneburit stora konsekvenser för oss alla. Dels politiskt, dels för föreningen och självklart också i våra vardagliga liv. Tidigt under våren togs kontakt med föreningens årsrika medlemmar för att erbjuda hjälp i vardagen med att t.ex handla livsmedel. Det var ett fint och generöst initiativ som togs av vår politiska sekreterare David Nyström som alltid har ett extra varmt öga för våra medlemmars väl.

För mig som ordförande är det en stor sorg att inte kunna erbjuda föreningens medlemmar de månadsmöten och aktiviteter som föreningen brukar erbjuda. Regeringens rekommendationer om försiktighetsåtgärder sträcker sig året ut, men det är fullt möjligt att fysiska möten inte kommer att kunna genomföras som vanligt på lång tid. Jag kommer därför att arbeta för att medlemmarna ska känna ett fortsatt deltagande i föreningen trots att det kan behöva ske under andra former än normalt. Om du har idéer om hur det kan göras får du gärna kontakt mig.

Slutligen vill jag önska er en skön sommar med gott om tid för avkoppling och återhämtning. Glädjande är att det fina vädret tillåter umgänge utomhus i trädgårdar och parker. Fortsätt att ta hand om varandra och visa hänsyn genom att hålla fysisk distans.

Varma hälsningar och Glad midsommar!

Annika Rengfelt
Föreningsordförande

PS. För den som gärna läser böcker under sommaren kan jag tipsa om Timbro förlags utbud av pocketböcker. Där finns böcker inom en rad intressanta (politik)områden och skickas hem för en billig peng. Jag kan också passa på att tipsa om https://timbro.se/smedjan/reformpolitikerns-guide-till-regeringsmakten/ [en intressant intervju i Timbros webbtidning Smedjan med förre statssekreteraren Irene Wennemo (S)], aktuell med boken ”Politik på riktigt: Handbok för sociala ingenjörer” som handlar om hur man genomför politiska reformer.